Carnavalbeignets

  • Frans, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 04-11-2000

* Beignets de carnaval *
Uit het deeg worden vormen gesneden (bijv. harten, driehoeken, sterren, manen) die vervolgens gefrituurd worden.

Deel dit recept

Ingrediënten
500 g bloem, 2,5 dl melk, 15 g verse gist, 4 eieren, 75 g kristalsuiker, 100 g zachte boter, 6 el Kirsch, frituurolie, 25 g kaneelpoeder
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Zeef de bloem boven een kom.
Verwarm de melk op een laag vuur en los er de gist in op. Meng dit vervolgens door de bloem en roer er 50 g van de suiker, de boter en de Kirsch door. Laat het deeg 1 uur rusten.

Bereidingswijze

Rol het deeg uit tot ca. 5 mm dik. Snij er vormen uit en frituur die.
Laat de beignets uitlekken en bestrooi ze met de rest van de suiker en de kaneelpoeder.

Laatste reacties

vleermuisov avatar
vleermuisov 30-01-2005

Ik link je recept naar mijn artikel over carnavalsrecepten. Groetjesss

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten