1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Zarzuela

Zarzuela

Door: jeirdolleke

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-11-2000

Ingrediënten 4 personen





- 800g kabeljauwfilet of tarbot, zeewolf... * 500g kleine mosselen (of andere kleine schelpjes zoals kokkels, en venusschelpen) * 100g gepelde garnalen * 12 rauwe, ongepelde langoustines * 500g vleestomaten * 1 middelgrote ui * 3 knoflookteentjes * 1 gedroogd Spaans pepertje * ? 4 dl visbouillon (water blokje) * 2 dl witte wijn * 1 dl olijfolie * 2 citroenen * enkele draadjes safraan * kruidentuiltje(tijm, laurier, rozemarein)* peterselie * peper en zout.


Verder heb je nodig


- scherp mesje * houten plankje * braadpan * een diepe braadpan * een pan voor de mosselen * schuimspaan * zeef *


*** Sudderpotje van vis en zeevruchten ***

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

- Pel de tomaten, verwijder de pitten en snij het vruchtvlees in stukjes. * Pel de ui en knoflook en snipper ze fijn. * Verpulver het pepertje. Pers citroensap *

Bereidingswijze

- Pel de tomaten, verwijder de pitten en snij het vruchtvlees in stukjes. * Pel de ui en de knoflook en snipper ze fijn. * Verpulver het pepertje. * Verhit de olijolie in een diepe braadpan en fruit er de uien, knoflook en pepertje in. * Doe er de tomaten, het kruidentuiltje, de safraandraadjes, een scheutje citroensap en de wijn bij en kruid met peper en zout. * Breng aan de kook, dek de pan af en temper het vuur en laat de groenten 10 minuten zacht stoven. * Verdeel de kabeljauwfilet of andere vissoorten in 8 gelijke stukken en voeg die bij de groenten. * Giet net zoveel visbouillon bij tot alles net onder staat. * Zet het deksel weer op de pan en laat nog 5 tot 10 minuten zachtjes koken, tot de kabeljauw zo goed als gaar is. * Spoel de langoustines onder de koudwaterkraan en dep ze goed droog met keukenpapier. * Leg ze op de kabeljauw en laat alles, afgedekt, nog ongeveer 5 minuten zacht koken, tot de langoustines gaar zijn. * Zij hebben dan een mooie, dieproze kleur. * Boen de mosselen goed schoon en spoel ze in veel water. * Laat ze in een aparte pan op een hevig vuur openkoken. * Schep ze met een schuimspaan uit de pan. * Verwijder de eventueel niet opengekookte mosselen. * Giet het mossel- kooknat door een zeefje bij de Zarzuela. * Doe er ook de gekookte mosselen (in de schelp) en de garnalen bij en schep heel voorzichtig om. * Laat nog een paar minuten doorwarmen, werk af met citroenschijfjes.

Serveertip

- Dit gerecht wordt bij voorkeur in de pan op tafel gebracht. * Serveer met stokbrood of met rijst. * De langoustines worden aan tafel gepeld.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jeirdolleke
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top