1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Varkenshaas
  5. gemarineerde varkenshaas met paddestoelenroomsaus

gemarineerde varkenshaas met paddestoelenroomsaus

Door: mauritsenole92

  • Belgisch, Feestmaaltijd
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-11-2000

Ingrediënten 4 personen


2 flinke varkenshaasjes, zout, peper, 21/2 dl rode wijn, 2 dl rode port, 5 jeneverbessen, gekneusd, 2 laurierblaadjes, 40 g boter, 2 dl wildfond, 1 dl slagroom, 250 g cantharellen, koude klontjes boter.



Het bijzondere aan dit recept, want er zijn er natuurlijk al vele van op Smulweb, is dat de varkenshaas minstens 24 uur marineert in wijn met onder andere jeneverbessen en laurier, hierdoor krijgt het vlees een heel bijzondere smaak, die neigt naar wild. In de saus zitten bovendien lekker veel cantharellen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Varkenshaasjes inwrijven met zout en versgemalen peper. In schaal leggen en rode wijn, port met jeneverbessen en laurier erover schenken. Varkenshaas afgedekt in de koelkast minstens 24 uur marineren. Vlees uit marinade nemen (bewaren) en droogdeppen.

Bereidingswijze

In grote koekepan boter verhitten en varkenshaasjes in 15-20 min gaar bakken, varkenshaasjes uit de pan nemen en warmhouden over alufolie. Wildfond en 11/2 dl gezeefde marinade door het braadvocht roeren. In een andere koekepan de cantharellen (in reepjes gesneden) in wat boter bakken tot het vocht verdampt is. De saus op hoog vuur laten inkoken tot ongeveer de helft. slagroom toevoegen en op smaak brengen met zout en peper, eventueel van het vuur af koude boter door de saus kloppen (monteren), varkenshaasjes schuin in plakken snijden, cantharellen door de saus roeren. Beetje saus naast het vlees schenken, rest apart serveren. Lekker met gecarameliseerde witlof.



Reacties (12)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mauritsenole92
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top