Wild zwijn-paddenstoelstoofpot
- Hoofdgerecht
- 60-120 min.
Dit recept is in een opwelling tot stand gekomen, ge?nspireerd door Lia (lia_b_k) en Lisa (bizie_lizie). Vandaag meteen uitgeprobeerd en het was super!
Ingrediënten 5 personen
1 kg wild zwijnspoulet zonder bot, plm. 500 g paddestoelen (kastanjechampignons/oesterzwammen/shii-take), 4 uien, 2 teentjes knoflook, 2 plakken knolselderij, 200 g spekblokjes, 4 dl rode wijn, 1 el gedroogde tijm, 1 el rozemarijn, enkele takjes selderij, 100 g boter, zout, peper, eventueel bloem of maizena, eventueel bouillonVoedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 409,42 kcal |
Koolhydraten | 11,30 g |
Eiwitten | 10,04 g |
Vetten | 28,79 g |
Bereidingswijze
Verhit het spek totdat het vet eruit begint te lopen. Voeg de poulet toe (eventueel eerst kleiner snijden) en bak het rondom bruin in het spekvet. Vervolgens de boter toevoegen, de gehakte uien, de uitgeperste teentjes knoflook en de in blokjes gesneden knolselderij. Het geheel goed door elkaar mengen. Dan de wijn (op kamertemperatuur of warmer) erbij, tijm, rozemarijn en takjes selderij, deksel op de pan doen en alles minimaal 1.1/2 uur zachtjes laten pruttelen. Zo nodig wat bouillon (of water)toevoegen.
De kastanjechampignons in vieren snijden (grote exemplaren in zessen), oesterzwammen en shii-take in reepjes en ze 20 minuten voor het einde van de stooftijd toevoegen.
De stoofpot op smaak brengen met zout en peper. Eventueel binden met aangemengde bloem of maizena.
Serveertip
Lekker met aardappelpuree en beetgaar gekookte spruitjes.