1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Wild zwijn-paddenstoelstoofpot

Wild zwijn-paddenstoelstoofpot

  • , Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 03-11-2000

Ingrediënten 5 personen


1 kg wild zwijnspoulet zonder bot, plm. 500 g paddestoelen (kastanjechampignons/oesterzwammen/shii-take), 4 uien, 2 teentjes knoflook, 2 plakken knolselderij, 200 g spekblokjes, 4 dl rode wijn, 1 el gedroogde tijm, 1 el rozemarijn, enkele takjes selderij, 100 g boter, zout, peper, eventueel bloem of maizena, eventueel bouillon



Dit recept is in een opwelling tot stand gekomen, ge?nspireerd door Lia (lia_b_k) en Lisa (bizie_lizie). Vandaag meteen uitgeprobeerd en het was super!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit het spek totdat het vet eruit begint te lopen. Voeg de poulet toe (eventueel eerst kleiner snijden) en bak het rondom bruin in het spekvet. Vervolgens de boter toevoegen, de gehakte uien, de uitgeperste teentjes knoflook en de in blokjes gesneden knolselderij. Het geheel goed door elkaar mengen. Dan de wijn (op kamertemperatuur of warmer) erbij, tijm, rozemarijn en takjes selderij, deksel op de pan doen en alles minimaal 1.1/2 uur zachtjes laten pruttelen. Zo nodig wat bouillon (of water)toevoegen.De kastanjechampignons in vieren snijden (grote exemplaren in zessen), oesterzwammen en shii-take in reepjes en ze 20 minuten voor het einde van de stooftijd toevoegen.De stoofpot op smaak brengen met zout en peper. Eventueel binden met aangemengde bloem of maizena.

Serveertip

Lekker met aardappelpuree en beetgaar gekookte spruitjes.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annabee


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annabee
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top