1. Home
  2. Recepten
  3. Mexicaanse keuken
  4. mexicaanse rundvleesschotel

mexicaanse rundvleesschotel

  • Mexicaans, Ovenschotel
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 03-11-2000

Ingrediënten 4 personen


50 gr.walnoten-25 gr grof gehakte walnoten-
1 fijngehakte ui-2 tenen knoflook-1 kleine chilipeper(ik heb er 2 gebruikt is iets pittiger)-2 eetlepels rozijnen-? liter tomaten uit blik-1? eetlepel cacaopoeder-olijfolie-1 theelepel kaneel -4 kruidnagelen-300 ml bouillon-1 kg rundvlees in blokjes


Verder heb je nodig


Keukenmachine


Azteeks koken met cacao
Is erruuuug Lekker.Persoonlijk maak ik volgende keer iets meer saus We vonden het aan de krappe kant

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 150?.Pureer de hele walnoten,ui,chilipeper,knoflook,rozijnen,cacao en tomaten tot een gladde massa. Verhit een beetje olie.Voeg de kaneel en kruidnagelen toe.Voeg het tomatenmengsel en de grof gehakte walnoten toe en laat alles 5 minuten al roerend koken.Pas op voor aanbranden!!!.Voeg bouillon toe en doe alles in een ovenschaal.Verhit in een andere pan olie en bak de blokjes vlees rondom bruin.Voeg het vlees aan de saus toe en laat het gerecht 1? uur in de oven gaarsudderen.

Serveertip

Met Rijst , Tortilla's Of brood en salade
Dit is een recept uit een Fair Trade Kookboekje (Fair Food) Wereldwinkel



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van trees_e


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van trees_e
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top