1. Home
  2. Recepten
  3. Eend Met Whisky Uit De Oven

Eend Met Whisky Uit De Oven

  •  ,
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 02-11-2000

Ingrediënten 6 personen


Een eend van ongeveer 5 kilogram

twee grote flessen scotch whisky (liefst single malt)

200 gram spekreepjes

4 eetlepels olijfolie

peper en zout


Verder heb je nodig


Ovenschotel

Zilveren feestbestek


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De oven voorverwarmen op 180 graden

De eend larderen met de spekreepjes en de binnenkant opwrijven met peper en
zout

Een longdrinkglas voor de helft vullen met whisky

Bereidingswijze

1. De whisky opdrinken gedurende het opwarmen van de oven.

2. De eend op de muu... vuurvaste schotel leggen en een tweede glas whisky inschenken.

3. Het tweede glas whisky opdrinken en de eend in de oven plaatsen.

4. Na 20 minuten de oven op 200 graden zetten en twee blazen bullen met whisky.

5. De klazen leegdinken en de scherven van et eerste klas oplaapen

6. Nog een aalf klas insjenke en opdlinke

7. Na ?n nalff uul de hoven opendoen om deent te sjekke

8. Blantwondezalf in de padkamer gaanaale en op de povenkand van de linkeland doen.

9. Denove ne sjop geve.

10. Twi glase insjenke van de biski en tmiddeste glas oplaape.

11. Denove opedoen as deeste bles biski leegis en de sjotel faspakke

12. De blantwondesalf op de binnekand van twiejande doen en deent oplape.

13. Dander glase biski opdlinke.

14. Deent noggis oplaape met nen nantdoek ende blantwondesalf van deent vege.

15. Dhande ontvette me biski en den tuup salf twee kier oplape.

16. Tkapot glas opvege en deent trug in denove zette.

17. Deent oplape en denove opedoen.

18. De twiede bles biski opedoen en oplape van de keukebloer.

19. Optaan ban de bloer entvettig spek onder dekas vege.

20. Noggis optaan en dan tochma blijve zitte.

21. De bles opte grond zette.

22. Ban de teut drinke, de klase zen op of kepot.

23. Denove afzette, doge toedoen en denele nacht roenke.

24. De volgende late namiddag de eend aansnijden met het zilveren feestbestek en op smaak brengen met citroenmayonaise.

Serveertip

Met het oog op uw gezondheid en op eventueel brandgevaar leent dit recept zich beter als voordracht op feesten en partijen dan als maaltijd.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianne_en


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianne_en
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top