1. Home
  2. Recepten
  3. Indonesische keuken
  4. Indische Tomaten-Pindasoep Met Kip

Indische Tomaten-Pindasoep Met Kip

  • Indonesisch, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 02-11-2000

Ingrediënten 4 personen


1 zakje boemboe nasi goreng
1 bamipakket (250 gr)
2 eetl. olie
1 pakje chinese tomatensoep (honig)
1/2 pot pindakaas
200 gr gebraden kipfilee in dikke plakken
60 gr mihoen
2 eetl. ketjap (manis)


Verder heb je nodig


Kommetje
grote soeppan


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

In een kommetje de nasikruiden laten weken met 1 dl water ca 5 min.
peper uit het bamipakket halen en halveren en de zaadlijsten verwijderen en in dunne reepjes snijden.
het zelfde doe je met de tomaat.
de gebraden kipfilee in stukjes snijden.

Bereidingswijze

In een soeppan olie verhittenpeper,tomaat en rest van bamipakket (tauge achterhouden) en ca 1min zachtjes bakken.
Nasikruiden toevoegen en dit ca 2min meebakken.
2 liter water,en de chinese tomatensoep erbij doen en de pindakaas.
Dit geheel aan de kook brengen en ca 10 min zachtjes laten koken.
Voeg nu de kip,mihoen en tauge toe en laat het dan nog eens ca 5 min zacht koken.

Serveertip

Op smaak brengen met ketjap en serveer er kroekpoek erbij



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jashanco


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jashanco
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top