1. Home
  2. Recepten
  3. Montignac keuken
  4. Bonensoep Van Witte Bonen

Bonensoep Van Witte Bonen

Door: erie_fraters

  • Montignac, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 02-11-2000

Ingrediënten 3 personen



500 gr witte bonen (zelfgeweekt 24 uur en gekookt in 1 uur of uit een pot, maar lees op het etiket of er geen suiker aan toegevoegd is)
1 teentje knoflook
300 gr broccoli in kleine roosjes
of 300 gr gebroken sperziebonen
2 dl water



Verder heb je nodig


Dikke witte bonenpuree is, samen met wat hot-peppersauce en fijngeknipte groene kruiden, een goed volkorenbroodbeleg.



Monter met Montignac...ook bij voedselovergevoeligheid. Lekker recept uit de natuurvoedingswinkel. Goede koolhydraten. 2 - 4 personen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook en pureer de peulvruchten als omschreven, maar serveer er verschillende vullingen bij in aparte schaaltjes zoals bv geroosterd volkorenbrood in (heel) kleine dobbelsteentjes gesneden, heel klein gesneden roosjes beetgaar gekookte bloemkool of broccoli, sperzieboontjes, een in reepjes gesneden venkel, roergebakken prei, of een mix van verschillende kleurtjes gekookte paprika.

Bereidingswijze

De witte bonen verwarmen met de knoflook. De groente in weinig water beetgaar maken. De witte bonen pureren met de staafmixer of in de keukenmachine. De bonenmassa terugdoen in de pan en op laag vuur warm houden.
De groente afgieten en door de bonensoep mengen, of apart serveren.

Serveertip

Een zeer geschikte maaltijd om met iedereen rekening te kunnen houden.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van erie_fraters
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top