6 vellen filo-bladerdeeg
3 blokjes diepviesbladzpinazie (iglo)/kilo verse spinazie
1 slalotje
1 teentje knoflook/ theelepel gehakte knoflook uit potje
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels gehakte korianderblaadjes
zout en peper
1 ei
100-150 gram feta
3 eetlepels pijnboompitten
50 gram halvarine/boter
Koekenpan
oven
ovenschaal
magetron is handig, maar niet noodzakelijk
Heerlijke, redelijk makkelijk te maken taart zonder vlees voor liefhebbers van spinazie en feta
In vijftien minuten te doen:
laat het deeg ontdooien
ontdooi diepvriesspinazie (in magetron)en laat uitlekken
schil en snipper het sjalotje
mix ei, koriander, zout en peper
verkruimel feta
rooster de pijnboompitten (grill of droge koekenpan)
en smelt de boter (in magnetron 1 minuut)
Fruit sjalotje en knoflook in olie glazig
voeg spinazie toe en fruit deze 2 minuten mee
schep het ei-mengsel, de feta en de pijnboompitten erdoor
bestrijk een ovenschaal met wat gesmolten boter en leg er een vel deeg in. Bestrijk deze met boter en leg er een ander vel haaks op. Bestijk ook deze met boter en leg de volgende vellen op dezelfde manier in de vorm. laat de deegvellen over de rand vallen. Schep de spinazie-mix in de vorm en vouw het overhangende deeg erover. Bestrijk dit met de rest van de boter en schiuf devrom in een voorverwarmde oven van 200 graden, stand 4. Bak de taart in 35 minuten.
Serveer taart in de vorm.
ICanCanU44 15-09-2011
Heerlijk recept! Al heb ik het wel aangepast door een laagje rul gebakken gehakt op de bodem te leggen.
Ik heb het nu al meerdere keren gemaakt en iedereen is enthousiast!
Bedankt!