1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Australische Schotel

Australische Schotel

Door: vlaamsereus

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 01-11-2000

Ingrediënten 4 personen


1. /- 800 g kangoeroefilet "striploin" (beste deel van het dier)
2. Pommes dauphines: 1 kg kruimige aardappelen, 1/4 l water, 125 g roomboter, 125 g patentbloem, 5 eieren
3. Frambozensaus: 1 dl frambozenazijn, 1/4 kg frambozenpuree, 1/4 l kalfsfond, 1/2 bus dragon, 4 sjalotjes gesnipperd, 2 knoflookteentjes, frambozenlikeur, peper en zout



Getranceerde kangoeroefilet met frambozen-dragonsaus en pommes dauphines

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Pommes dauphines
- Kook de aardappelen gaar.
- Maak soezenbeslag. Zet water op en laat de boter erin oplossen. Spatel er daarna de bloem doorheen en zorg dat ze goed gaar is. Haal dit mengel van het vuur en meng er een voor een de eieren doorheen.
- Stoom de aardappelen goed droog. Meng ze met het soezenbeslag. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

2. Frambozen-dragonsaus
- Fruit de knoflook en de sjalottensnippers aan.
- Voeg azijn toe en reduceer tot de helft.
- Voeg daarna de frambozenpuree en de kalfsfond toe.
- Meng tot slot de hele blaadjes onder de saus.
- Laat even doorkoken en smaak af met peper en zout.
- Voeg naar smaak verse frambozen en frambozenlikeur toe.

3. Kangoeroefilet
- Laat de filet rose braden en daarna 10 min. rusten.
- Snijd in plakken en serveer op een spiegel saus met aardappels dauphines.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vlaamsereus
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top