1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Nasi

Nasi

Door: vijfhoogachter

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 31-10-2000

Ingrediënten 4 personen


400 gram rijst, 1 doosje mix voor nasi speciaal (conimex), 250 gram nasivlees, zout, 2 eetlepels arachideolie, 50 gram ontbijtspek (fijngesneden), 1 ui (gesnipperd), 1 prei (in kleine ringen), 1 of 2 eieren, ketjap, sambal oelek.


Nasi
Nasi

Ook een lekkere nasivariant!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de rijst mooi droog volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de inhoud van de kruidenmix om 1,5 dl. heet water en laat dit 10 minuten wellen. Wrijf het vlees in met zout en snijd het in kleine dobbelsteentjes. Verhit de olie in een wok en bak het vlees hierin mooi bruin en knapperig. Haal het vlees uit de wok en houd het even apart. Verhit de olie opnieuw en roerbak hierin de groenten en kruidenmix maximaal 2 minuten, zodat de groenten lekker knapperig blijven. Voeg 1 of 2 eieren aan het groentenmengsel toe en schep deze er goed doorheen tot de eieren in kleine deeltjes zijn gestold. Voeg de afgekoelde rijst en het vlees toe en warm het geheel goed door. Breng het op smaak met ketjap en sambal oelek.

Serveertip

Lekker met kroepoek, seroendeng, atjar tjampoer, sateh, sambal en ketjap.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vijfhoogachter
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top