1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Nasi goreng
  6. Nasi Goreng

Nasi Goreng

Door: vijfhoogachter

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 31-10-2000

Ingrediënten 4 personen


400 gram rijst, 1 zakje boemboe nasi goreng, 100 gram ontbijtspek (fijngesneden), 2 eetlepels arachideolie, 300 gram nasivlees (fijngesneden), 1 ui (gesnipperd), 2 eieren, 1 prei, 1-2 theelepels sambal oelek, 2 eetlepels ketjap



Een basisrecept voor dit Indonesische gerecht!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de inhoud van het zakje boemboe nasi goreng in 1 dl. kokend water en laat dit 10 minuten wellen. Bak het ontbijtspek en nasivlees in de olie. Laat het geheel bruin bakken en voeg dan de ui toe. Voeg de gewelde boemboe nasi goreng toe. Roer twee rauwe eieren erdoor en blijf roeren tot de eieren in kleine deeltjes zijn gestold. Voeg de gesneden prei toe en bak deze 2 minuten mee. Doe de afgekoelde rijst erbij en warm alles goed door. Breng het gerecht op smaak met sambal oelek en ketjap.

Serveertip

Serveer deze nasi goreng met gebakken spiegeleieren, kroepoek en atjar tjampoer. Voeg sambal oelek en ketjap toe naar smaak.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vijfhoogachter
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top