Chocoladetaart
- Banket
- 60-120 min.
Bram Bokkepoots chocoladecake uit het boek Mathilda van Roald Dahl. Errug lekker.....
Ingrediënten
Voor de chocoladecake: 6 eieren - 225 gram pure chocolade - 170 gram boter - 225 gram poedersuiker - 4 eetlepels bloemVoor het chocoladeglazuur: 225 gram pure cholcolade - 225 gram creme fraiche
Benodigdheden
Een bakvorm van 22 centimeter doorsnee en vetvrij bakpapier
Voorbereiding
Over voorverwamen op 180 graden Celcius en de taartvorm invetten en bekleden met het bakpapier
Bereidingswijze
Je smelt de chocolade voor de cake en roert de boter erdoor tot alles gesmolten is. Roer hierna het meel, de poedersuiker en de losgeklopte eidooiers erdoor. Klop de eiwitten stijf en schep de helft hiervan voorzichtig door het chocolademengsel. Meng dit alles goed. Schep de rest van het eiwit erbij en doe dit in de bakvorm.
Bak de cake (luchtig en vochtig) in ongeveer 35 minuten en laat hem vervolgens afkoelen. Verwijder hierna het bakpapier.
Smelt vervolgens de chocolade voor het glazuur en vermeng dit met de creme fraiche. Wanneer de chocolade helemaal gesmolten is spatel dit dan over de cake. Zet dit op een koele plek om goed af te koelen en dan: smullen maar...
Serveertip
Serveer van deze taart kleine stukjes want hij is erg machtig.