Chocoladetaart

  • Banket
  • 60-120 min.

Bram Bokkepoots chocoladecake uit het boek Mathilda van Roald Dahl. Errug lekker.....

Deel dit recept

Ingrediënten
Voor de chocoladecake: 6 eieren - 225 gram pure chocolade - 170 gram boter - 225 gram poedersuiker - 4 eetlepels bloem
Voor het chocoladeglazuur: 225 gram pure cholcolade - 225 gram creme fraiche
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Een bakvorm van 22 centimeter doorsnee en vetvrij bakpapier

Voorbereiding

Over voorverwamen op 180 graden Celcius en de taartvorm invetten en bekleden met het bakpapier

Bereidingswijze

Je smelt de chocolade voor de cake en roert de boter erdoor tot alles gesmolten is. Roer hierna het meel, de poedersuiker en de losgeklopte eidooiers erdoor. Klop de eiwitten stijf en schep de helft hiervan voorzichtig door het chocolademengsel. Meng dit alles goed. Schep de rest van het eiwit erbij en doe dit in de bakvorm.
Bak de cake (luchtig en vochtig) in ongeveer 35 minuten en laat hem vervolgens afkoelen. Verwijder hierna het bakpapier.
Smelt vervolgens de chocolade voor het glazuur en vermeng dit met de creme fraiche. Wanneer de chocolade helemaal gesmolten is spatel dit dan over de cake. Zet dit op een koele plek om goed af te koelen en dan: smullen maar...

Serveertip

Serveer van deze taart kleine stukjes want hij is erg machtig.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

mirjam_berktas avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten