Hete Kip

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Een pittig gekruid gerecht!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
1 doosje champignons, 4 grote uien, 500 gram kipfilet, 1 eetlepel pindakaas, 1 theelepel sambal, 2 teentjes knoflook, 3 kruidnagelen, 1 kopje tomatenketchup, een half kopje ketjap manis, 1 theelepel suiker
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Maak de champignons en uien schoon en snijd ze in partjes. Snijd de kipfilet in blokjes. Pers de knoflookteentjes.

Bereidingswijze

Maak een marinade van ketjap, tomatenketchup, pindakaas, sambal, knoflook, suiker, kruidnagel en meng alles goed. Doe hier de kipfilet in en laat het 20 minuten in de marinade staan. Bak het dan samen met de uien en champignons tot alles goed gaar is.

Serveertip

Serveer het gerecht met zilvervliesrijst en een frisse salade.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

vijfhoogachter avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten