Hete Kip
- Indonesisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Een pittig gekruid gerecht!
Ingrediënten 4 recipe.people
1 doosje champignons, 4 grote uien, 500 gram kipfilet, 1 eetlepel pindakaas, 1 theelepel sambal, 2 teentjes knoflook, 3 kruidnagelen, 1 kopje tomatenketchup, een half kopje ketjap manis, 1 theelepel suikerVoorbereiding
Maak de champignons en uien schoon en snijd ze in partjes. Snijd de kipfilet in blokjes. Pers de knoflookteentjes.
Bereidingswijze
Maak een marinade van ketjap, tomatenketchup, pindakaas, sambal, knoflook, suiker, kruidnagel en meng alles goed. Doe hier de kipfilet in en laat het 20 minuten in de marinade staan. Bak het dan samen met de uien en champignons tot alles goed gaar is.
Serveertip
Serveer het gerecht met zilvervliesrijst en een frisse salade.