Flensjes met zalm

  • Voorgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 31-10-2000

De met zalm en roomkaas gevulde flensjes worden koud opgediend. Ze lenen zich goed om als voorgerechten te presenteren, maar horen ook thuis op koude buffetten en zullen het ook bij een brunch heel goed doen. Reken voor voorgerechten op 1,5 zalmflensje per persoon.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
<-- Vooe het beslag -->
150 gram bloem, gezeefd
- 1 mespunt zout
- 5 dl melk
- 2 eieren, losgeroerd
- ca. 80 gram boter
<-- Voorts -->
12 grote dunne plakken gerookte zalm, ca. 450 gram)
- 300 gram verse roomkaas, zoals Mon Chou (op kamertemperatuur)
- 5 eetl. cre`me fraiche (op kamertemperatuur)
- witte peper uit de molen
- 1 theel. zeer fijne rasp van limoen of citroenschil
- 1,5 eetl. fijngesneden dille
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Maak van bloem, zout, melk en eieren een glad beslag. Laat het ten minste 1 uur rusten. Voeg daarna 50 gram gesmolten boter toe en roer en klop alles krachtig door. Bak in weinig boter 12 of meer dunne flensjes. Laat de flensjes tot bijna koud afkoelen. Roer in een kom roomkaas en cre`me frai?che tot een volkomen egaal mengsel. Voeg wat zout en peper toe en roer rasp van citroen of limoenschil en dille erdoor. Beleg elk flensje met een plak gerookte zalm. Snijd de zalmplakken eventueel iets bij. Wrijf de afsnijdsels door een zeer fijne zeef en roer de puree door het roomkaasmengsel. Bestrijk de zalm op de flensjes met het roomkaasmengsel. Rol de flensjes op en verpak ze elk apart in aluminiumfolie. Leg de rollen ten minste 2 uur op de koudste plek in de koelkast.

Serveertip

Snijd de flensjesrollen elk in 8 of meer gelijke plakken. Schik ze, dakpansgewijs, tegen de randen van de spiegels van de borden. Leg een mooi slablad in het midden op de borden. Schep een tomatensalade in het midden van de slabladeren.
Stel de salade samen met het in reepjes gesneden vruchtvlees van ontvelde Italiaanse tomaten, gesnipperde bosuitjes en fijngehakte bladpeterselie. Maak de salade aan met een klassieke dressing op basis van 1 deel kruidenazijn en 3-4 delen (zonnebloem)olie waaraan zout, peper en wellicht 1 mespunt fijne Franse mosterd (Grey Poupon) wordt toegevoegd.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten