Pilaf

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 31-10-2000

Pilaf op mijn manier. Er zijn vele manieren en dit is de mijne....

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg kipfilet, 1 kopje ketjap (manis), 1 theelepel sambal (oelek), 3 uien, 1 groot blik perziken op zware siroop, 1 blikje tomatenpuree(middel) en een scheutje olijfolie om in te bakken.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

snijd de kipfilet in blokjes, snijd de uien in blokjes en snijd de perziken in blokjes (let op! bewaar het sap want dit heb je nodig)

Bereidingswijze

bak de kipfilet zonder kruiden in een scheutje olijfolie goed bruin. Hierna gooi je het in een pan. Fruit de uien en voeg deze bij de gebakken kip. Gooi het perzikensap in een kom, voeg daar een kopje ketjap, de tomatenpuree, en de sambal bij en roer dit goed door. Doe dit mengsel in de pan bij de kip en uien en laat dit zachtjes "smoren" voor een periode van ongeveer een klein halfuurtje. Hierna voeg je de stukjes perzik toe. Laat dit in zijn geheel nog 20 minuutjes opwarmen. In deze tijd kan je de rijst koken.

Serveertip

Lekker met meergranenrijst.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten