1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Pilaf

Pilaf

  • , Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 31-10-2000

Ingrediënten 4 personen


1 kg kipfilet, 1 kopje ketjap (manis), 1 theelepel sambal (oelek), 3 uien, 1 groot blik perziken op zware siroop, 1 blikje tomatenpuree(middel) en een scheutje olijfolie om in te bakken.



Pilaf op mijn manier. Er zijn vele manieren en dit is de mijne....

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de kipfilet in blokjes, snijd de uien in blokjes en snijd de perziken in blokjes (let op! bewaar het sap want dit heb je nodig)

Bereidingswijze

Bak de kipfilet zonder kruiden in een scheutje olijfolie goed bruin. Hierna gooi je het in een pan. Fruit de uien en voeg deze bij de gebakken kip. Gooi het perzikensap in een kom, voeg daar een kopje ketjap, de tomatenpuree, en de sambal bij en roer dit goed door. Doe dit mengsel in de pan bij de kip en uien en laat dit zachtjes "smoren" voor een periode van ongeveer een klein halfuurtje. Hierna voeg je de stukjes perzik toe. Laat dit in zijn geheel nog 20 minuutjes opwarmen. In deze tijd kan je de rijst koken.

Serveertip

Lekker met meergranenrijst.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van umfufu


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van umfufu
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top