1. Home
  2. Recepten
  3. Turkse keuken
  4. Courgettedip

Courgettedip

  • Turks, Lunch/Brunch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 30-10-2000

Ingrediënten 4 personen


20 g boter20 g bloem1/4 l melk2 middelgrote coutgettessap van 1 citroen



KREMALI KABAK

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De boter in een pan verhitten en de bloem erdoor roeren.De koude melk toevoegen en er al roerend een gebonden saus van koken.De schoongemaakte courgettes onder kous water afspoelen en droogdeppenDe courgettes in blokjes snijden en besprenkelen met citroensap.De olijfolie in een koekepan verhitten en daarin de geperste knoflook fruiten.De coutgetteblokjes in de knoflookolie doen en stoven.Met water blussen en op een matig vuur in de afgesloten koekepan gaar laten worden.De groenten pureren met de staafmixer.De kaas in de warme melksaus laten smelten.De groentenpuree door de melksaus roeren.De dip op smaak brengen met zout, peper, citroensap, cayennepeper en suiker.De courgettedip goed laten afkoelen en tot slot de gewassen en fijngehakte peterselie erdoorheen scheppen.De courgettedip in een schaal doen en serveren met witbrood of stukjes groenten.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pelin


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pelin
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top