1. Home
  2. Recepten
  3. satesaus

satesaus

  •  , Saus/dressing
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 30-10-2000

Ingrediënten


1 el olie, 1 kleine gesnipperde ui,
1 1/2 tl chilipoeder, 150 gram pindakaas,
1 el sojasaus, 2 tl bruine basterdsuiker,
1 el citroensap, 25 gr. kokosvet (santen)
1,5 dl heet water



Voor circa 3 dl
Een eenvoudige Indonesische pindasaus die bij sate of geroosterde vis past.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de olie in een steelpan en laat de ui glazig fruiten. Laat het chilipoeder 30 seconden meefruiten en roer er de pindakaas, de sojasaus, de suiker en het citroensap door. Neem de pan van het vuur. Los de santen op in het hete water en roer het door de saus. Laat de saus voor het serveren afkoelen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hollandaise


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hollandaise
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top