satesaus

  • Saus/dressing
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 30-10-2000

voor circa 3 dl
Een eenvoudige Indonesische pindasaus die bij sate of geroosterde vis past.

Deel dit recept

Ingrediënten
1 el olie, 1 kleine gesnipperde ui,
1 1/2 tl chilipoeder, 150 gram pindakaas,
1 el sojasaus, 2 tl bruine basterdsuiker,
1 el citroensap, 25 gr. kokosvet (santen)
1,5 dl heet water
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verhit de olie in een steelpan en laat de ui glazig fruiten. Laat het chilipoeder 30 seconden meefruiten en roer er de pindakaas, de sojasaus, de suiker en het citroensap door. Neem de pan van het vuur. Los de santen op in het hete water en roer het door de saus. Laat de saus voor het serveren afkoelen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten