1. Home
  2. Recepten
  3. Turkse keuken
  4. Knoflooksoep

Knoflooksoep

Door: pelin

  • Turks, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 30-10-2000

Ingrediënten 4 personen


30 g boter4 teentjes knoflook1 theelepel zout2 uien30 g bloem1/2 L groente- of kippebouillonsap van 1 citroenzoutpeper1 snufje cayennepeper2 eetlepels honing2-3 eetepels geschaafde amandelen1 eetlepel olijfolie2-3 eetlepels gehakte peterselie



SARIMSAK CORBASI

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De boter in een pan verhitten en er de geperste teentjes knoflook in fruiten.De uien pellen, snipperen, in de knoflookolie doen en er de bouillon overheen gieten. Ales goed doorroeren.De soep op een laag vuur 10 tot 15 minuten zachtjes laten koken.De knoflooksoep kruiden met het citroensap, de peper, het zout en de cayennepeper en er vervolgens de honing aan toevoegen.De knoflooksoep van het vuur halen.De geaschaafde amandelen in een beetje olijfolie goudgeel roosteren en door de gehakte peterselie mengen.De knoflooksoep op smaak brengen, in een terinne doen en bestrooid met de gekruide amandelen opdienen.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pelin
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top