1. Home
  2. Recepten
  3. Korma

Korma

  •  , Saus/dressing
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 30-10-2000

Ingrediënten


3 el olie, 25 gr. gemalen amandelen,
200 gr.gesnipperde ui, 1 tl komijnpoeder (djinten),
1 tl kurkuma (koenjit), 1 el versgeraspte gemberwortel,
4 teentjes gesnipperde knoflook, 3 dl water,
1,5 dl slagroom, 3 tl zout.



( voor circa 0,5 liter)

Meestal wordt in deze populaire saus Indiase saus vlees gekookt. De saus kan echter ook tevoren worden gemaakt en dan worden toegevoegd aan reepjes roergebakken kip, die de smaak snel overnemen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Serveertip

Verhit de olie in een pan en laat de ui glazig fruiten. Voeg de amandelen, de kruiden, de gemberwortel en de knoflook toe en laat nog 1 minuut bakken. Voeg scheut voor scheut het water toe. Roer de slagroom en het zout door de saus en laat met het deksel op de pan af en toe roerend ca. 30 minuten zachtjes koken. De saus moet tamelijk dik en romig zijn.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hollandaise


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hollandaise
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top