Nasi Istimewa

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Een van de vele nasi-recepten van mijn vader!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
400 gram rijst, 400 gram nasivlees, zout, 4 eetlepels arachideolie, 3 uien (gesnipperd), 1 teentje knoflook (uitgeperst), 50 gram sperziebonen, 100 gram champignons (in plakjes), 2 preien (in ringen), 2 theelepels ketoembar, 1 theelepel djintan (komijn), 2 theelepels sambal oelek, 2 eetlepels ketjap, zout, peper, 1 eetlepel fijngehakte bladselderij
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Wrijf het vlees in met zout en snijd het in zeer kleine dobbelsteentjes. Verhit de olie en en bak het vlees mooi bruin. Fruit op het laatst de fijngesnipperde ui en uitgeperste knoflook mee tot de ui glazig is. Doe de fijngesneden sperziebonen, champignons en prei erbij en bak ze even mee. Voeg ketoembar, djintan, sambal oelek en ketjap toe en roer alles goed door elkaar. Voeg de afgekoelde rijst, zout en peper toe. Warm alles onder regelmatig omscheppen goed door. Garneer het met bladselderij.

Serveertip

Lekker met sateh!

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

vijfhoogachter avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten