Nasi Istimewa
- Indonesisch, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Een van de vele nasi-recepten van mijn vader!
Ingrediënten 4 recipe.people
400 gram rijst, 400 gram nasivlees, zout, 4 eetlepels arachideolie, 3 uien (gesnipperd), 1 teentje knoflook (uitgeperst), 50 gram sperziebonen, 100 gram champignons (in plakjes), 2 preien (in ringen), 2 theelepels ketoembar, 1 theelepel djintan (komijn), 2 theelepels sambal oelek, 2 eetlepels ketjap, zout, peper, 1 eetlepel fijngehakte bladselderijBereidingswijze
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Wrijf het vlees in met zout en snijd het in zeer kleine dobbelsteentjes. Verhit de olie en en bak het vlees mooi bruin. Fruit op het laatst de fijngesnipperde ui en uitgeperste knoflook mee tot de ui glazig is. Doe de fijngesneden sperziebonen, champignons en prei erbij en bak ze even mee. Voeg ketoembar, djintan, sambal oelek en ketjap toe en roer alles goed door elkaar. Voeg de afgekoelde rijst, zout en peper toe. Warm alles onder regelmatig omscheppen goed door. Garneer het met bladselderij.
Serveertip
Lekker met sateh!