1. Home
  2. Recepten
  3. Tussengerecht
  4. Belgische keuken
  5. Gegratineerde Champignons

Gegratineerde Champignons

Door: kokenmetluigi

  • Belgisch, Tussengerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 30-10-2000

Ingrediënten 4 personen


-1 bakje champignons.
-2 eetl.goede kruidenboter,of zelfgemaakte.
-4 eetl.gesnipperd ui.
-4 eetl.fijngesn.bieslook.
-2 eetl.fijngesn.peterselie.
-4 eetl.geraspte oude kaas.
-2 eetl.Parmesaanse kaas.



Dit is een gerecht dat een aantal jaren geleden populair was in een restaurant waar ik toen werkte.Makkelijk en snel om te maken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-snij de champignons in vieren[quartiers].
-smelt de kruidenboter in een koekepan en voeg de champignons,gesn.ui,bieslook enz.toe.
-laat dit enkele min.smoren op een laag vuur totdat het bijna gaar is.
-dresseer de massa op een vuurvaste schaal oid.Of verdeel het over 4 kleine schaaltjes/jacobsschelpen.
-bestrooi het geheel met de geraspte kaas, de Parmensaanse en gratineer het tot het een mooi bruin korstje heeft gekregen.Direkt serveren.

Serveertip

Met een lekker stuk uienbrood.Je kunt de champignons vervangen door allerlei zaken als;andere paddestoelen,escargots,aubergineblokjes en/of mosselen waardoor je een ander gerecht krijgt.Ook zeer geschikt voor de vegetariers.



Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kokenmetluigi
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top