1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Antiliaanse keuken
  5. Funchi (Hartige Maismeelpudding)

Funchi (Hartige Maismeelpudding)

  • Antiliaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 29-10-2000

Ingrediënten 4 personen


Maismeel(griesmeel kan ook) water, zout, margarine of een beetje olie.
Volle yoghurt en suiker.


Verder heb je nodig


Kookpan, pollepel en een kom of een kan.


Oorspronkelijke hoofdgerecht uit grootmoeders tijd, het eet smakelijk net gestoofde ge rechten of met soep.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

500 gr. maismeel, 1 liter water, zout en margarine (klontje) of 2 eetlepels okie.

Bereidingswijze

1 liter water aan de kook brengen, zout naar smaak toevoegen en een klontje margarine of 2 eetlepels olie.Als het water kookt betje bij beetje maismeel toevoegen en gelijkertijd met pollepel roeren dat er geen klonten ontstaan De vlam evenzachtjes zetten en flink blijven roerentot een stevige massa. Scheppen op een platte bord en met een even grote pate bord afdekken. Omwikkelen in 1 of 2 schone theedoeken dat het warm blijft.

Serveertip

Warm opdienen met vlees vis of kip.
maar het is ook lekker met een kommetje volle yoghurten suiker.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van boca_dushi


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van boca_dushi
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top