Carnisa(gestoofde zoutvlees)

  • Antiliaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 29-10-2000

Zoutvlees wordt meestal in de tropische gerechten gebruikt, door beweging inde warmte zweet je meestal het teveel opgenomen zout in je lichaam af.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Zoutvlees,margarine,ui,tomaat,paprika,knoflook,selderie of bleekselderij,ketjap zoete saus en tomatenpuree. Rijst of maismeel. Verse peulvruchten naar keuze bv kouseband enrijpe bakbananen en een beetje olie.Aardappels.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
kookpan, stoofpan etc.

Voorbereiding

Zoutvlees van tevoren weken en zout uitkoken. groenten schoonmaken en klein snijden.Rijst aan de kook brengen en als je liever maismeel wilt dan als laatste klaarmaken.Bakbanaan in schuine plakjes snijden, ook als laatste bakken.

Bereidingswijze

Zacht gekookte zoutvlees in kleine blokjes snijden,ui,tomaat,paprika en knoflook sijden en frituren in 100gr. margarine,aardappels,verse groenten enen het vlees toevoegen met 1/2 liter water op zachte vlam laten gaar koken.als laats beetje ketjap zoet en 1 eetlepel tomatenpuree naar smaak toevoegen.Plakjes bakbananen in koekepan aan beide kanten gaar en bruin bakken.

Serveertip

Het liefst met maismeel zie recept maismeel

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten