Hachee van paardenvlees

  • Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 29-10-2000

Het is de moeite waard om je best te doen paardenvlees te kopen voor dit verrukkelijke recept. Het is onze favoriete hachee. Je kunt natuurlijk ook rundvlees nemen, maar dan wordt het weer een 'gewone' hachee.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg paardenvlees (stooflappen), 2 kg uien, 50 g bloem, 60 g boter, 3 dl rode wijn, bouillon (groente- of runder-) zoveel als nodig is, 2 tl fijngehakte verse oregano (of 1 tl gedroogde), 2 tl fijngehakte verse tijm (of 1 tl gedroogde), 1 blik tomatenblokjes, versgemalen (zwarte) peper, zout, eventueel tomatenpuree
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snijd het vlees in niet te kleine dobbelstenen en bestrooi het naar smaak met peper en zout.
Snijd de uien in flinke stukken.

Bereidingswijze

Verhit de boter en fruit hierin de uien. Voeg het vlees toe en bak het vlees-uienmengsel al roerend tot het aan alle kanten goudbruin is. Strooi de bloem erover en bak nog even, zodat de bloem goed opgenomen wordt.
Voeg de tomatenblokjes toe - als het tomatensap dik is kan het erbij, neem anders 2 eetlepels tomatenpuree - en de wijn. Aanvullen met bouillon tot het vlees net onder staat. Deksel op de pan doen en het vlees minimaal 3 uren laten sudderen, totdat het lekker mals en zacht is.

Serveertip

Geef er aardappelpuree (of gekookte aardappelen) en zuurkool bij.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

rgeerinck avatar
rgeerinck 26-02-2005

net wat ik zocht een receptje met paardenvlees ga het zeker eens uitproberen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten