-3 ltr.water.
-2 eetl. bouillonpoeder.
-6 speklappen.
-1 pak SILVO spliterwten.
-1 laurierblad.
-4 kruidnagels.
-15 gekneusde peperkorrels.
-1 prei.
-2 grote uien.
-1/2 winterwortel.
-1/4 knolselderij.
-2 middelgrote aardappelen.
-1 bosje bladselderij.
-150 g.diepvriesdoperwtjes.
-smaakstoffen;aromat,uienpoeder,peper uit de molen,maggi,zout.
Snelle"SNERT"?Ja dat kan als je een uur snel genoeg vindt,om snert te maken van de kwaliteit zoals oma dat ook had.Je hoeft geen uren in de keuken te staan.
-breng het water aan de kook en snijd intussen de speklappen klein.
-maak het water op smaak met de smaakstoffen en voeg de gesneden speklappen toe,mocht het nodig zijn schuim je het af.
-na het afschuimen voeg je de kruidnagels,het laurierblad,de peper en de spliterwten toe,dit moet ongeveer 45 minuten koken.Onderwijl ga je de groenten snijden in kleine blokjes van een halve centimeter.Blijf regelmatig in de pan roeren zodat de erwten niet aanbranden.
-voeg na 45 min.alle gesneden groenten en de diepvrieserwtjes toe.
-breng het geheel al roerende aan de kook en laat het ongeveer een kwartier zachtjes pruttelen.
-De rookworst hoef ik niet te vermelden,wel wil mbt.zeggen dat er maar weinig lekkere zijn.Misschien moet je toch weer eens naar de slager gaan om een echte rookworst te kopen.
-Lekker met broodcroutons die je kunt vinden op mijn pagina,alhoewel je ze dan zonder kaas moet maken.
jodemi 04-02-2012
Heb je erwtensoep net gemaakt en moet zeggen, het smaakt heerlijk! :-)
piekepek 05-12-2010
Leuk en eenvoudig !!!
casafeliz 19-11-2010
De Boerenrookworst van AH is nog lekkerder dan die van de Hema, waar ik fan van was!
casafeliz 19-11-2010
Lekker met Boerenrookworst van AH, roggenbrood met katenspek en mosterd!
heleen61 28-10-2004
ik neem je recept mee hoor.
gr. heleen