Offenburger Sauerkraut
- Duits, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
De populairste groenten in Duitsland is kool.Koolsoorten zijn caloriearm, rijk aan vitamine C, mineralen en ballaststoffen. Kool is lekker en goedkoop. In combinatie met "Bratwurst" of varkenspoot is het een typisch Duits recept.
Ingrediënten 4 recipe.people
2 uien2 zure appels
30 gram reuzel
500 gram verse zuurkool
6 jeneverbessen
10 peperkorrels
? tl. komijn
1 teen knoflook
2,5 dl. droge Riesling
1 winterwortel, schoongemaakt
1 snufje suiker
zout
1 aardappel, geschild en geraspt
Benodigdheden
vijzelrasp
Voorbereiding
Winterwortel schoonmaken
aardappel schillen en raspen (bewaren in een theedoek)
Bereidingswijze
Ui pellen en in stukjes snijden.
De appels schillen, klokhuizen verwijderen en in blokjes snijden.
Reuzel in een grote pan verhitten, uien en appels goudgeel bakken. Zuurkool toevoegen en al roerend ? 5 min. meebakken.
Jeneverbessen, peperkorrels, komijn en knoflook in de vijzel fijnpersen en door de kool mengen.
De kool met de Riesling begieten.
De winterwortel op de kool leggen, de pan goed sluiten en ? 90 min. smoren.
De wortel verwijderen, de zuurkool met suiker en zout op smaak brengen.Binden met de geraspte aardappel.
Serveertip
Serveer de zuurkool met aardappelpuree en als vlees "Bratwurst", varkenspoot.
Serveer er een droge witte Riesling bij.