Oliebollen, Oliebollen En Nog Eens Oliebollen

  • Nederlands, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 28-10-2000

Sinds jaar en dag zijn bij een nederlandse jaarwisseling champagne en oliebollen van de partij

Deel dit recept

Ingrediënten 20 personen
* 500 gr bloem
* 1 zakje gist
* 1/2 liter melk
* 1 theel. zout
* 1 zakje vanille suiker
* frituur olie
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

In grote kom bloem en gist mengen. In pannetje melk tot lauwwarm maken. Melk zout en suiker aan de bloem toevoegen en met een mixer tot beslag kloppen. Kom afgedekt met plasticfolie en beslag op warme, tochtvrije plaats in ca. 1 uur laten rijzen tot hoeveelheid verdubbeld is niet meer roeren bekleden met keukenpapier.

Bereidingswijze

In frituurpan olie verhitten tot 175 graden. Ijbolletjeslepel in het olie dopen. Met ijsbolletjeslepel bergje beslag uit kom scheppen en in hete olie laten glijden. Oliebollen met ca. 5 tegelijk in 6 a 8 minuten goudbruin en gaar bakken. Halverwege met vork keren. Oliebollen in vergiet laten uitlekken. Op schaal leggen en bestrooien met poedersuiker.

Serveertip

Rozijnenbollen
150 gr rozijnen afspoelen onder koud water. Rozijnen 20 minuten weken in 1 dl kaneellikeur en afdrogen met keukenpapier. Voor het rijzen door beslag mengen.


Bitterkoekjesbollen.
100 gr biterkoekjes in stukjes breken. 1 dl amandellikorette of amandellikeur erover schenken en minstens 10 minuten weken. Bitterkoekjes fijnprakken en voor het rijzen door beslag mengen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

theawer avatar
theawer 31-12-2013

ipv frituurolie gebruik ik zonnebloemolie

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten