1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Oliebollen
  5. Oliebollen, Oliebollen En Nog Eens Oliebollen

Oliebollen, Oliebollen En Nog Eens Oliebollen

  • Nederlands, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 28-10-2000

Ingrediënten 20 personen


* 500 gr bloem
* 1 zakje gist
* 1/2 liter melk
* 1 theel. zout
* 1 zakje vanille suiker
* frituur olie



Sinds jaar en dag zijn bij een nederlandse jaarwisseling champagne en oliebollen van de partij

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

In grote kom bloem en gist mengen. In pannetje melk tot lauwwarm maken. Melk zout en suiker aan de bloem toevoegen en met een mixer tot beslag kloppen. Kom afgedekt met plasticfolie en beslag op warme, tochtvrije plaats in ca. 1 uur laten rijzen tot hoeveelheid verdubbeld is niet meer roeren bekleden met keukenpapier.

Bereidingswijze

In frituurpan olie verhitten tot 175 graden. Ijbolletjeslepel in het olie dopen. Met ijsbolletjeslepel bergje beslag uit kom scheppen en in hete olie laten glijden. Oliebollen met ca. 5 tegelijk in 6 a 8 minuten goudbruin en gaar bakken. Halverwege met vork keren. Oliebollen in vergiet laten uitlekken. Op schaal leggen en bestrooien met poedersuiker.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Rozijnenbollen
150 gr rozijnen afspoelen onder koud water. Rozijnen 20 minuten weken in 1 dl kaneellikeur en afdrogen met keukenpapier. Voor het rijzen door beslag mengen.


Bitterkoekjesbollen.
100 gr biterkoekjes in stukjes breken. 1 dl amandellikorette of amandellikeur erover schenken en minstens 10 minuten weken. Bitterkoekjes fijnprakken en voor het rijzen door beslag mengen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van smulgekken


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van smulgekken
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top