Confit Chouffe

  • Belgisch,
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 28-10-2000

jam van amberbier uit de ardennen.
Voor 3-4 potjes van 250 gram of 2 potten van 450 gram.

Deel dit recept

Ingrediënten
4 dl amberbier, 500 gr geleisuiker.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
potten

Voorbereiding

Kook in water met 1 el soda per liter de jampotten, een opscheplepel en de dekseltje uit en spoel ze na met kokend water.
Laat alles op een schone droogdoek uitdruipen.

Bereidingswijze

breng het bier in een roestvrijstalen pan langzaam en al roerend tegen de kook aan, zodat de alcohol kan verdampen. Verwarm het bier zo 10 minuten. Los de geleisuiker erin op en kook nog 4 minuten door. Schep de potjess vol, sluit ze af en laat de confit afkoelen. De jam is na een maand op zijn lekkerst

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten