Confit D' Oignons &#224 L' Orange

  • Belgisch,
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 28-10-2000

Uienjam met sinaasappel. Uit de Ardennen. Voor 4 potten van 450 gram

Deel dit recept

Ingrediënten
4 handsinaasappels, 2 uien, rietsuiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
potten

Bereidingswijze

Boen de sinaasappels schoon en schil ze dik. Schraap van 2 sinaasappels het wit uit de schil en hak de rest fijn. Ontvel de partjes. Verzamel al de pitjes, kneus ze en doe ze in een thee-ei. Snipper 2 uien. laat al roerend 100 gr rietsuiker smelten. Voeg de ui toeen verhit alles al roerend tot deze goudbruin kleurt. Giet er 8 dl water bij, breng het aan de kook en laat de caramel oplossen. Voeg de sinaasappelschil en het thee-ei met de pitjes toe, en laat alles zachtjes 1 uur koken. Schep de sinaasappelstukjes en het sap erbij en weeg alles. Voeg per 100 gram 75 gram rietsuiker toe. Breng al roerende aan de kook en laat de suiker oplossen. Kook de jam nog 60 minuten zachtjes. Geleiproef doen. Vul de potten, sluit ze af en laat de jam afkoelen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten