Tokkelroomcarre's

  • Banket
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 27-10-2000

Deel dit recept

Ingrediënten
1 dl. zoete witte wijn
5 dl. Tokkelroom
200 gr. suiker
10 blaadjes gelatine
4 dl. slagroom
1 (roomboter)cake
chocoladesaus
poedersuiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
cakevorm en mengkom

Voorbereiding

alles klaar zetten

Bereidingswijze

De wijn met de tokkelroom op een laag vuur langzaam verwarmen en de suiker er in oplossen.
Laat het mengsel goed afkoelen.
Week de gelantine een min. in ruim water.
Knijp de blaadjes dan goed ui en los ze op in 2 eetl. heet water.
Roer de vloeibare gelantine door het tokkelroom-mengsel.
Klop de slagroom zonder suiker lobbig en spatel deze ook erdoor.
Snijd de cake in langwerpige plakken van 1 cm dik.
Bekleed de bodem en zijkanten van een cakevorm met deze plakken, giet de room-massa in de vorm, dek af met een plak cake en laat het geheel 3 uur in de koelkast opstijven.

Serveertip

Stort de cake op een mooi plateau.
Snijd de taart voorzichtig met een kartelmes in plakken en garneer de carre's met chocoladesaus en poedersuiker

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten