Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Botervis Met Prei-pestosaus

Botervis Met Prei-pestosaus

Door: jos_v_p

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-10-2000

Ingrediënten 4 personen


4 moten botervis , 1,5 cm dik
zout en versgemalen peper
2 preien (alleen het witte en lichtgroene deel)
1 dl visfumet
0,5 dl witte wijn
2 dl creme fraiche (desgewenst de halfvolle uitvoering)
2 eetl pesto
2 eetl olie



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Halveer de preien in de lengte en snijd de helften in smalle halvemaantjes.
Breng de fumet met de wijn aan de kook en laat het mengsel tot ca de helft
inkoken. Voeg de prei toe en laat die zacht een paar minuten pruttelen, roer
af en toe. Roer dan de creme fraiche en de pesto erdoor en laat de saus
zachtjes 8 min pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.
Bestrooi de vis aan beide kanten met zout en peper. Verhit de olie in een
koekenpan en bak de moten in ca 2 min per kant lichtbruin en gaar.
Schep de saus op de borden en leg de vis erbovenop.
Lekker met nieuwe aardappels.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jos_v_p
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top