Botervis Met Prei-pestosaus

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 27-10-2000

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 moten botervis , 1,5 cm dik
zout en versgemalen peper
2 preien (alleen het witte en lichtgroene deel)
1 dl visfumet
0,5 dl witte wijn
2 dl creme fraiche (desgewenst de halfvolle uitvoering)
2 eetl pesto
2 eetl olie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Halveer de preien in de lengte en snijd de helften in smalle halvemaantjes.
Breng de fumet met de wijn aan de kook en laat het mengsel tot ca de helft
inkoken. Voeg de prei toe en laat die zacht een paar minuten pruttelen, roer
af en toe. Roer dan de creme fraiche en de pesto erdoor en laat de saus
zachtjes 8 min pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.
Bestrooi de vis aan beide kanten met zout en peper. Verhit de olie in een
koekenpan en bak de moten in ca 2 min per kant lichtbruin en gaar.
Schep de saus op de borden en leg de vis erbovenop.
Lekker met nieuwe aardappels.

Laatste reacties

andrea avatar
andrea 30-03-2002

Erg lekker, ik heb het favoriet gezet.

jackson avatar
jackson 18-02-2001

Zeer lekker recept wij hebben ervan genoten Ik heb dit gerecht met gebakken zoute aardappelen op gediend dat gaat er ook zeer goed bij. Jackson

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten