1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Bonen
  5. Slabonen
  6. Echte Zondagse Soep

Echte Zondagse Soep

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 27-10-2000

Ingrediënten


Een flink stuk schenkel,
2 goudbouillonblokjes,
500 gr. rundergehakt,
1 prei,
klein bosje selderij,
3 takjes peterselie,
1 eetl. geknipte majoraanblaadjes,
1 eetl. tijmsprietjes,
3 worteltjes,
bosje bieslook,
vermicelli.



Wie kent niet die heerlijke geur van eigengemaakte soep die moeder zaterdag al op het vuur zette en het een paar uur liet trekken.Nou hier is dan het recept.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Neem een 4 literpan,doe er 3 liter water in,2 bouillonblokjes en leg de schenkel erin.Breng het aan de kook en laat dan het vlees op een zacht vuur een aantal uren zachtjes trekken.Het moet net af en toe borrelen.Ondertussen kruid u het gehakt en maak er balletjes van.Was de prei,de wortels en de kruiden en snijd/knip alles klein.Als het schenkelvlees gaar is haalt u het uit de pan en tegelijkertijd gaan soepballetjes, soepgroenten en vermicelli erin.Laat de soep nog 15 min. koken.Snijd het vlees klein en doe het terug in de pan.
Tip:voeg een paar slabonen,doperwten,een tomaaten een klein koolrabi gesneden toe aan de soepgroenten.

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van elb


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van elb
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top