Challe

  • Joods, Brood
  • 60-120 min.
  • Challe

    Challe

    Challe

Recept voor Sjabbat.
Twee gevlochten (maanzaad-)broden stellen de dubbele portie manna voor, die voor het joodse volk tijdens hun tocht door de woestijn op vrijdag uit de hemel viel. De twee challes worden met een kleedje bedekt, als symbool van het beschermende laagje dauw waarmee het manna bedekt was.

Deel dit recept

Ingrediënten
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Doe het meel in een grote pan, voeg water, eieren, suiker, boter en zout toe. Brokkel er de gist in. Meng en kneed het tot een deeg. Laat een half uur rijzen. Kneed weer. Laat nog een half uur rijzen. Leg het op een plank en laat nu 15 minuten rijzen. Verdeel het deeg in twee maal drie strengen. Vlecht er twee broden van. Leg ze op een bakplaat. Laat weer 15 minuten staan. Besprenkel de bovenkant van de broden met koud water. Strijk er daarna wat eigeel over. Bestrooien met maanzaad en een uur in matig warme oven bakken.

Bron

De Joodse Keuken

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

renate999 avatar
renate999

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten