Latkes (aardappelkoekjes)

  • Joods, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Latkes (aardappelkoekjes)

    Latkes (aardappelkoekjes)

    Latkes (aardappelkoekjes)

Recept voor Chanoeka
Met Chanoeka eet men gerechten gebakken in olie. Zo wordt op een symbolische manier verwezen naar het Chanoeka-wonder; het kruikje olie dat niet een dag maar acht dagen bleef branden.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 577,80 kcal
Koolhydraten 81,13 g
Eiwitten 18,64 g
Vetten 17,72 g

Bereidingswijze

De rauwe aardappelen grof raspen en in vergiet uit laten lekken. Dan laatste water eruit persen en droog deppen met keukenpapier. Ui klein snijden. Eieren klutsen.
Alle ingredienten mengen. Mengsel mag niet te stijf worden. De olie heet laten worden. Met een lepel portie maken en deze in de olie leggen. Een beetje platdrukken. Aan beide zijden op
niet te hoge temperatuur voorzichtig bakken.
Serveren met appelmoes, compote of zure room.

Bron

De Joodse Keuken

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

renate999 avatar
renate999

Doorsturen

Home Recepten