1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Zalm
  6. HOLLANDSE GARNALEN MET ZALM

HOLLANDSE GARNALEN MET ZALM

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 26-10-2000

Ingrediënten 10 personen




300 gram garnalen

500 gram gesneden gerookte zalm

1 beker creme fraiche

4 blaadjes gelantine

bieslook



Terrine van gerookte zalm en Hollandse garnalen
met een creme fraiche dille saus.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze




De creme fraiche ligt verwarmen en mengen met de opgeloste gelatine
De vorm bedekken met plastic folie
De vorm bekleden met zalm
De vulling gelagerd inleggen, ahtereenvolgens:
Gelei - zalm ? garnalen ? bieslook - gelei - zalm enz.
Als laatste laag de zalm gebruiken.
Afdekken met folie en tenminste 4 uur laten rusten.


Kan zeker twee dagen vooraf worden bereid, in de koeling bewaren.

Saus

1 dl mayonaise
1 eetl. Grove mosterd
1 eetl. Fijne mosterd.
? eetl. Gehakte verse dille
1 theelepel poedersuiker.

Alles mengen tot een gladde emulsie en op smaak brengen met peper en zout.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van grobertje


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van grobertje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top