1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Pompoenstamppot

Pompoenstamppot

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-10-2000

Ingrediënten 4 personen


2 teentjes knoflook; 400 gram oranje pompoen; 2 preien; 11/2 kg. aardappelen; zout;
40 gram boter; 75 gr. rozijnen; 1 vleesbouillontablet; 1 dl. Griekse yoghurt (op kamer
temperatuur); ? tl. gemberpoeder; 1 tl. ketoembar; 1/4 tl. kaneelpoeder; peper; 3
takjes korianderblad



Aparte stamppot!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pel en snipper de knoflook. Maak de pompoen schoon en snijd het vruchtvlees in
stukjes. Snij de prei in dunne ringen. Kook de gechilde aardappelen in water met wat
zout gaar. Fruit de knoflook met de pompoen en de rozijnen 5 minuten in hete boter.
Verkruimel het bouillontablet erboven. Schenk de yoghurt erbij en breng aan de
kook. Kook de pompoen in ca. 15 minuten gaar. Stamp de aardappelen met de
pompoen en het stoofvocht, het gemberpoeder, de ketoembar en het kaneelpoeder
door elkaar. Schep de r
prei erdoor en breng op smaak met peper en zout, Garneer met wat korianderblad.

Serveertip

Lekker met hamburgers



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianne_en


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianne_en
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top