Libanese Gebraden Kip Met Rijstvulling

  • Arabisch, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 26-10-2000

DJAJ AL TIMMAN

Kruidige pilavs met zuidvruchten en noten zijn typische vullingen voor geroosterde kip in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. U kunt circa 200 g gekookte couscous in plaats van de rijst gebruiken en geroosterde pijnboompitten of hazelnoten in plaats van de amandelen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

  • 60 g boter, plus 90 g boter, gesmolten
  • 1 ui, gesnipperd
  • 100 g langkorrelige witte rijst
  • 30 g geblancheerde amandelsnippers, geroosterd
  • 3 eetlepels rozijnen, in heet water geweld en uitgelekt
  • 1/2 theelepel gemalen piment
  • 2,5 dl water
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 braadkip van circa 2 kg
  • honing of gemalen kaneel of piment (desgewenst).

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

  • Verhit de 60 g boter in een pan op een middelhoog vuur. Doe er de ui in en fruit 8-10 minuten tot die gaar en glazig is. Voeg de rijst en amandelen toe en fruit nog circa 3 minuten. Voeg de rozijnen, piment en het water toe en breng aan de kook. Leg het deksel op de pan, draai het vuur laag en laat circa 15 minuten koken tot het water geabsorbeerd is. Breng op smaak met peper en zout en laat afkoelen.

  • Verwarm de oven voor op 190 graden C..

  • Dep de kip droog en bestrooi hem van binnen en buiten met zout en peper. Stop het rijst mengsel in de buikholte en maak de opening dicht met garen of cocktailprikkers.Leg de kip, borstkant omhoog, op een rooster en zet dat in een braadslee. Doe de gesmolten boter in een kom en doe wat zout, peper en desgewenst honing, kaneel of piment toe.

  • Rooster de kip circa 1 1/2 uur, waarbij u hem af en toe met het botermengsel bedruipt tot hij goudbruin is en de vleessappen helder zijn wanneer u de dij met een mes inprikt.

  • Doe de kip op een voorverwarmde schaal en laat even rusten. Schep er de vulling uit, snijd in porties en dien op.

Laatste reacties

rijstomdewereld avatar
rijstomdewereld 27-04-2001

Hallo Pelin Ik heb je gebraden kip met rijst meegenomen naar onze rijstpagina, alvast bedankt. Groetjes Hettie ps ik hoop je gauw weer te zien op smul, veel liefs

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten