1. Home
  2. Recepten
  3. Vegetarische keuken
  4. speculaas

speculaas

Door: sasvdberk

  • , Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-10-2000

Ingrediënten


4 koppen lemairemeel
3 koppen roggemeel (gezeefd)
1 theel zout
10 theel speculaaskruiden
1 kopje sesamolie
? kop water
1 eetl pindakaas of amandelmoes
2 koppen rozijnen



Bron:Gezond Idee! nr. 26

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De rozijnen een nacht weken of wellen in lauwwarm water. Vervolgens fijn hakken of pureren. Roer meel, zout en kruiden goed door elkaar. Voeg olie en notenmoes toe en meng zo goed dat het deeg kruimelig wordt. De rozijnenmoes erdoor en, om een goed uitrolbaar deeg te krijgen, wat water. Een nacht op een koele plaats zetten, dan uitrollen. Bij 150 ?C ongeveer 30 minuten bakken.
Alternatieven voor de rozijnenmoes: 3 eetl. bietenstroop of dadelpuree. Om de speculaas bros te maken: koud water gebruiken en zo min mogelijk kneden als het water is toegevoegd. Ook de grote hoeveelheid olie en het roggemeel zorgen ervoor dat het bros wordt.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sasvdberk
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top