Pizza-Uienbrood

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  • 30-60 min.

Pizza-uienbrood - Prima begeleider van een uitgebreide salade of vlees van de grill. Kaasliefhebbers vergeten het zout en strooien voor het bakken wat oude, geraspte kaas over de uien. Serveren met kruidenboter.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
Benodigdheden:

1 pak mix voor pizzabodem
400 g uien
olijfolie
3 theelepels rozemarijn
ca. 1 eetlepel grof zeezout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Oven.

Bereidingswijze

Bereiden:
Bereid de pizzamix volgens de aanwijzingen op het pak. Pel de uien en snijd ze in ringen. Verwarm de oven voor op 225?C. Rol het deeg uit tot een lange, ovale lap, en leg deze op de ingevette bakplaat. Bestrijk het deeg met olijfolie en verdeel de uienringen erover. Geef de uien ook een likje olijfolie.
Strooi de rozemarijn en het zeezout over de uienringen. Schuif de bakplaat op middenstand in de oven en bak het brood in ca. 20 minuten goudbruin gaar.


Serveertip

Bevat per persoon: 1140/270 kJoules/kcal., 8 g eiwit, 2 g vet, 53 g koolhydraten

Plaktip:
Hoe voorkom je dat uiringen blijven plakken op de barbecue of de steengrill?
Bestrooi ze een uurtje van tevoren met wat zout en dep ze vlak voor gebruik droog met keukentissue.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

betty_d avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten