Fazant Uit De Romertopf

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • > 120 min.

Deel dit recept

Ingrediënten
1 fazant, een aantal repen ontbijtspek, zout, peper, 1 t knoflook, paar takjes verse tijm en rozemarijn, olijfolie, scheut witte wijn, scheutje kippenbouillon
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 980,00 kcal
Koolhydraten 23,57 g
Eiwitten 75,18 g
Vetten 54,26 g
Benodigdheden
1 grote romertopf

Voorbereiding

romertopf ca 15 min. in water onderdompelen, oven voorverwarmen op 175C.

Bereidingswijze

Fazant bestrijken met wat olijfolie, bestrooien met peper, zout. Knoflook fijnsnipperen en in buikholte leggen. Fazant in romertopf leggen. Takjes rozemarijn en tijn erop leggen, dan het ontbijtspek erover verdelen. Scheut witte wijn en kippenbouillon toevoegen. Romertopf in oven plaatsen. Ca. 1 uur laten staan, fazant omdraaien en nog 1/2 a 1 uur laten staan in oven. Kijken of hij gaar is en dan uiteraard uitserveren. Vooral de borstdelen goed bedekken met ontbijtspek, die worden anders snel droog en dat is jammer.

Serveertip

Heerlijk met (wijn-)zuurkool (waarin ca. 8 jeneverbessen en veel peper), aardappelpuree en een goed glas droge witte wijn.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

harmony avatar
harmony

Doorsturen

Home Recepten