1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Fazant
  6. Fazant Uit De Romertopf

Fazant Uit De Romertopf

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 25-10-2000

Ingrediënten


1 fazant, een aantal repen ontbijtspek, zout, peper, 1 t knoflook, paar takjes verse tijm en rozemarijn, olijfolie, scheut witte wijn, scheutje kippenbouillon


Verder heb je nodig


1 grote romertopf


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Romertopf ca 15 min. in water onderdompelen, oven voorverwarmen op 175C.

Bereidingswijze

Fazant bestrijken met wat olijfolie, bestrooien met peper, zout. Knoflook fijnsnipperen en in buikholte leggen. Fazant in romertopf leggen. Takjes rozemarijn en tijn erop leggen, dan het ontbijtspek erover verdelen. Scheut witte wijn en kippenbouillon toevoegen. Romertopf in oven plaatsen. Ca. 1 uur laten staan, fazant omdraaien en nog 1/2 a 1 uur laten staan in oven. Kijken of hij gaar is en dan uiteraard uitserveren. Vooral de borstdelen goed bedekken met ontbijtspek, die worden anders snel droog en dat is jammer.

Serveertip

Heerlijk met (wijn-)zuurkool (waarin ca. 8 jeneverbessen en veel peper), aardappelpuree en een goed glas droge witte wijn.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van harmony


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van harmony
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top