Marokkaanse filospiraal Met amandelpasta

  • Marokkaans, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 25-10-2000

M'HENCHA

Dit traditionele Marokkaanse nagerecht heeft de vorm van een opgerolde slang (m'hencha betekent letterlijk "de slang") en levert zo een spectaculaire presentatie op.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen

VOOR DE VULLING

  • 250 g geblancheerde amandelen
  • 1 theelepel amandel-essence
  • 60 g boter, gesmolten
  • 90 g poedersuiker
  • 3-4 eetlepels oranjebloesemwater
  • 1 ei
  • 1/2 theelepel gemalen kaneel
  • 12 vellen fillodeeg
  • 75 g boter, gesmolten
  • 1 ei, met wat water losgeklopt
  • 1 theelepel gemalen kaneel

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

  • Maak de vulling door alle ingredienten in de keukenmachine te doen. Draai met de pulseerknop tot alles vermengd is. Doe het mengsel op een werkvlak en kneed het tot een vaste bal. Verdeel de bal in 12 gelijke porties en vorm ze tot ballen. Doe de ballen in een kom, dek die af en zet die in de koelkast.

  • Rol elke bal met u handpalm op een werkvlak uit tot een slang van circa 1 cm doorsnee.

  • Verwarm de oven voor op 180 graden C.

  • Leg een vel filo op een werkvlak en bestrijk het met gesmolten boter. Leg er een vel filo op en bestrijk dat ook met gesmolten boter. Schik 4 "slangen" met de uiteinden tegen elkaar langs de lange kant van de stapel en 5 cm van de rand. Vouw de 5 cm rand over de "slangen", rol ze strak op en stop er het einde onder. Herhaal met de overgebleven 10 vellen filodeeg en "slangen". Maak 6 "slangen in totaal.

  • Vet een taartvorm of bakplaat in met gesmolten boter. Rol 1 "slang" op tot een spiraal in het midden van de vorm of de plaat. Rol de rest van de "slangen" op, waarbij u ieder keer de uiteinden aan elkaar vastmaakt met behulp van wat losgeklopt ei, tot u 1 grote opgerolde "slang" hebt.Bestrijk de hele slang met het losgeklopte ei.

  • Zet circa 30 minuten in de oven tot de "slang" knapperig en lichtgeel is. Keer hem op een andere pan of bakplaat en laat de andere kant in circa 10 minuten knapperig bakken.

  • Neem de "slang" uit de oven en doe hem op een schaal. Bestrooi hem royaal met poedersuiker. Strooi er de kaneel in ruit motief over. Snijd in punten en serveer hem warm of op kamertemperatuur.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

yazz_1 avatar
yazz_1 30-11-2000

Mhencha is het lekkerst als je zelf het deeg maakt.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten