1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Kibbeling
  5. Kibbeling Met Ravigotesaus

Kibbeling Met Ravigotesaus

  • Nederlands,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-10-2000

Ingrediënten 4 personen


Voor de saus:
2 grote zoetzure augurken 1 ui ? eetlepel mosterd 125 ml mayonaise 125 ml creme fraiche 1 eetlepel citroensap zout, peper frituurolie
Voor de kibbeling:500 g kabeljauw(wangen) 2 eetlepels bloem 4 eetlepels melk 1 eiwit viskruiden (vraag aan de visboer om echte kibbelingkruiden)



Met de wangen van de kabeljauw maak je de lekkerste kibbeling. (kost ongeveer 6 gulden per kilo op de markt.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De augurken en de ui fijnsnijden. De mosterd, de mayonaise, de creme fraiche en het citroensap door elkaar roeren en de augurk, de ui, wat zout en wat peper erdoor scheppen. De frituurolie verhitten tot 180?C. De vis in reepjes snijden.(kabeljauwwangen zijn al klaar) Een beslag roeren van de bloem, de melk, wat zout en wat peper. Het eiwit stijfkloppen en erdoor spatelen. De vis door het beslag halen en in de olie in ? 5 minuten goudbruin bakken. De vis uitlekken en met viskruiden bestrooien. De saus apart erbij serveren.

Serveertip

Lekker als tussendoortje ook bij de borrel weer eens wat anders.
en heerlijk met worteltjes en aardappelpuree.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sjeeny


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sjeeny
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top