Caponata Imperiale
- Italiaans, Voorgerecht
- 20-30 min.
Siciliaans voorgerecht van diverse groenten, garnalen en mosselen.
Ingrediënten 4 recipe.people
1 wortel1 stengel bleekselderij
1/2 aubergine
1 rode, 1 groene, 1 gele paprika
2 aardappels
1 courgette
30 gram suiker
6 eetlepels rode wijnazijn
1 blik tomaatblokjes, uitgelekt
1 tl gedroogde oregano
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 el kappertjes
10 groene olijven
100 gram verse garnalen, gekookt
100 gram mosselen, gekookt
6 grote gamba`s
peterselie, fijngehakt
Bereidingswijze
Snij de groenten in stukjes van ongeveer 1 cm en blancheer ze tot ze half gaar zijn.
Laat in een ruime pan de suiker zachtjes smelten. Voeg azijn, tomaten, oregano en knoflook toe en laat 5 minuten zachtjes koken.
Voeg de groenten toe en laat nog een 5 minuten zachtjes koken. Voeg kappertjes, olijven, mosselen en garnalen toe.
Bak de gamba`s in olijfolie.
Serveertip
Serveer de caponata warm of koud, met gambas, gehakte peterselie en stukjes ciabatta.