Wortelsalade

  • Turks, Salade
  • 10-20 min.

Dit is een ongebruikelijke, niettemin heerlijke salade.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
5-6 grote wortels, geschrapt en in flinterdunne reepjes (julienne) gesneden1-1 1/2 dl yoghurt2 eetlepels olijfolie2 tenen knoflook, uit de knijper1/2 bosje verse peterselie, fijngehaktzout en peper naar smaak
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 63,13 kcal
Koolhydraten 1,80 g
Eiwitten 1,42 g
Vetten 5,49 g

Bereidingswijze

Maak de wortels schoon en snijd ze in flinterdunne reepjes (je kunt de wortels ook grof raspen.

Meng in een kom de yoghurt met de olie, knoflook, peterselie, zout en peper.

Giet de saus over de wortel reepjes. Zet de salade een paar uur in de koelkast. Schep de salade vlak voor het serveren nog een paar keer goed door elkaar.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pelin avatar

Doorsturen

Home Recepten