Wortelsalade
- Turks, Salade
- 10-20 min.
Dit is een ongebruikelijke, niettemin heerlijke salade.
Ingrediënten 4 recipe.people
5-6 grote wortels, geschrapt en in flinterdunne reepjes (julienne) gesneden1-1 1/2 dl yoghurt2 eetlepels olijfolie2 tenen knoflook, uit de knijper1/2 bosje verse peterselie, fijngehaktzout en peper naar smaakVoedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 63,13 kcal |
Koolhydraten | 1,80 g |
Eiwitten | 1,42 g |
Vetten | 5,49 g |
Bereidingswijze
Maak de wortels schoon en snijd ze in flinterdunne reepjes (je kunt de wortels ook grof raspen.
Meng in een kom de yoghurt met de olie, knoflook, peterselie, zout en peper.
Giet de saus over de wortel reepjes. Zet de salade een paar uur in de koelkast. Schep de salade vlak voor het serveren nog een paar keer goed door elkaar.