Limburgs Zuurvlees

  • Regionaal, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 24-10-2000

Kruidig gemarineerd rundvlees in een zoetige saus.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr.runderpoulet, 3 uien in snippers, peper, zout, sambal, 1 teentje knoflook, 1 laurierblad, 6 kruidnagelen, 1 stukje ontbijtkoek, 1 flinke eetlepel stroop, 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker, 1/2 kopje azijn, 1 a 2 dl runderbouillon, 1 gemberbolletje
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grote braadpan, knoflookpers, pollepel.

Voorbereiding

De uien in snippers snijden, de ontbijtkoek in een kommetje fijn maken, de kruidnagelen in het laurierblad steken( zo gaan ze naderhand niet door je saus dwalen en kun je ze dus weer makkelijk verwijderen)

Bereidingswijze

Bak het vlees aan totdat het van alle kanten bruin begint te worden. Laat het dan genieten van de uiensnippertjes, samen met de sambal,de knoflook, een snufje zout en de peper.Als dit goed gebakken is en een eenheid vormt in de pan, dan mag je het 1/2 kopje azijn toevoegen samen met de runderbouillon totdat het vlees zich prettig voelt en geniet van het vocht van de saus, tot over zijn oortjes cq bovenkant van het vlees.Het geprepareerde laurierblaadje stond al te popelen en mag er nu gezellig bij.Laat ze voor 1 1/2 uur plezier hebben en lekker sudderen. Daarna moet het laurierblaadje naar huis en neemt de kruidnageltjes mee. Maak het geheel af door de suiker en de stroop toe te voegen. En als allerlaatste zorgt de verkruimelde ontbijt voor de stevige band tussen de verfijnde en amuserende ingredienten. (een alternatief bindmiddel dus)Geniet van dit gerecht, maar wees niet egoistisch en laat anderen meegenieten.

Serveertip

Dit Limburgse gerecht wordt uiteraard geserveerd met heerlijke frietjes (patat) en een ongezond lepeltje mayonaise.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

charles87 avatar
charles87 11-02-2011

Recept ziet lekker uit, begin al honger te krijgen! Ook leuk geformuleerd. Ik vraag me wel af wanneer ik iets mag doen met het gemberbolletje!

simone_spronck2 avatar
simone_spronck2 08-04-2008

Hallo, ik was al langer op zoek naar een recept van zuurvlees.Ik heb het nu gevonden en neem het mee naar mijn eigen pagina. ik ga het recept deze week nog maken, maar dan wel zonder de sambal. Groeten van Simone

scully_c avatar
scully_c 04-11-2000

mmmmmmmm... het was heerlijk!!! en lekker ouderwets zoals we het vroeger aten. BEDANKT.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten